Lepotni in nohtni center LNC – spletna trgovina

Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prodajni program

LNC LOGO

Lepotni in nohtni center

Lepotni in nohtni center LNC, Spletna trgovina

Košarica

V košarici ni izdelkov.

Lepotni in nohtni center

The Blog
/
/
Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji spletne strani www.nohti-gel.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2)

S spletno trgovino LEPOTNI IN NOHTNI CENTER LNC (v nadaljevanju »ponudnik« ali »www.nohti-gel.com«) upravlja podjetje Romana Jeseničnik s.p. V spletni trgovini www.nohti-gel.com lahko kupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani www.nohti-gel.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

1.1 Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

-identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
-kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
-bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), –
-dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
-pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), 
-vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
-način plačila in dostave, 
-časovno veljavnost ponudbe, 
-rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; 
-koliko stane kupca vračilo artikla, 
-pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni, a seveda kupce o tem tudi obvesti(preko telefona, e-maila, na spletni strani). Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. Registrirani uporabniki bodo o spremembah obveščeni preko e-pošte.

1.2 Trudimo se zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov (barve in izgled), včasih pa kakšna barva odstopa od dejanske, ker fotografija naredi drugi odtenek. V tem primeru je razlika tudi opisana in objavljena pri izdelku. Kadar vas določen izdelek še posebno zanima glede odtenka barve, pa nam za dodatne fotografije in pomoč pri nakupu lahko pišete na info@nohti-gel.com 

 

1.3 Uporaba fotografij spletne trgovine www.nohti-gel.com je prepovedana brez predhodnega dovoljenja.

 

2. Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. www.nohti-gel.com, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezana k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

2.1 Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev www.nohti-gel.com, pri registriranih članih pa še:

-ime in priimek, 
-e-poštni naslov, 
-kontaktni telefon, 
-primarni naslov, 
-naslove za dostavo, 
-državo prebivališča,
-čas in datum registracije in 
-arhiv komunikacije s ponudnikom
.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo Ponudniku sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik Ponudniku poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini.

Upravitelj www.nohti-gel.com  lahko podatke v anonimni obliki uporabi za namene statističnih analiz. 

Upravitelj  www.nohti-gel.com  podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi bo zaupan le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

2.2 Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih www.nohti-gel.com  zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

 

3. Cene in način plačila

Vse cene v spletni trgovini www.nohti-gel.com so navedene v evrih in ne vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Trgovec ni zavezanec za DDV v skladu z ZDDV-1. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.


3.1 Plačilo izbranega blaga je možno poravnati: 

 po povzetju (le za redne stranke; ukinjeno zaradi neprevzemanja pošiljk)
– z nakazilom na TRR,
-prenos na TRR (po ponudbi oz. predračunu, podatke dobite ob naročilu) 
-plačilo preko položnice (spletno bančništvo, BN02 obrazec )*.

* Paket se odpošlje, ko prejmemo plačilo na naš TRR. 
* V primeru, da po 3. dneh od oddaje naročila ne nakažete denarja na naš tekoči račun, se naročilo stornira.

3.2 Rok veljavnosti ponudbe traja do razprodaje zalog oziroma do dne objave novega cenika.

3.3 Izredne situacije

– Predhodno plačilo je potrebno v primeru nerednega prevzemanja paketov. 
– V primeru, da po 3. dneh od oddaje naročila ne nakažete denarja na naš tekoči račun, se naročilo stornira. 
– Stranke, ki bodo na katerikoli način izkoriščale spletno trgovino www.nohti-gel.com, bomo trajno odstranili iz spletne trgovine.

 

4. Kupoprodajna pogodba


Pogodba je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo » Naročilo potrjeno«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupcu izdamo račun z razčlenjenimi stroški. Navodila kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno, si lahko kupec ogleda na spletni strani, pod zavihkom Vračilo blaga.

Kljub dnevnemu ažuriranju in kontroli točnosti podatkov, se lahko zgodi, da je podatek v ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa ponudil drugo ustrezno rešitev v obojestranko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine trgovca. Kupcu so kopije kupoprodajnih pogodb dostopne na željo kupca. Želeno kupoprodajno pogodbo oziroma kopijo naročila kupcu posredujemo na njegov e-poštni naslov ali v tiskani obliki na kupčev naslov, po predhodnem sporočilu na e-pošto: info@nohti-gel.com

 

5. Dostava

Dostava naročenih izdelkov v naši spletni trgovini se izvede v roku dveh (2) delovnih dni od dneva vašega naročila. V primeru, da naročenega izdelka ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

Izdelke bomo dostavili na naslov za dostavo, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku. Dostava se praviloma vrši v dopoldanskem času. Priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo, da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem  času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave.

Dostavo vršimo preko dostavne službe Pošte Slovenija. Stroški poštnine se zaračunavajo v skupni višini 4,00€. V odkupnino je zajeta vrednost naročila ter stroški pošiljanja.

Osebni prevzem

Pošiljko lahko prevzamete tudi osebno v Velenju. V primeru osebnega prevzema ob zaključevanju naročila označite osebni prevzem. Za podrobnosti nas pokličite na 031/730-263 ali nam pošljite mail na info@nohti-gel.com.

Sledenje pošiljke

Želimo vam omogočiti enostavno sledenje pošiljke, ki smo jo odpremili na vaš naslov. Če želite pošiljki slediti, potrebujete od nas številko pošiljke, ki vam jo glede na vašo željo posredujemo. Pišite nam na info@nohti-gel.com.  

 

 

6. Odgovornost podjetja za stvarne napake 

37.čl.ZVPot:

(1)Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

(2)Napaka je stvarna:

– če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

– če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

– če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

– če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

37.a člen:

– Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

– Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

– Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

37.b člen:

– Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

– Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

37.c člen:

(1)Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

–      odpravi napako na blagu ali

–      vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

–      blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

–      vrne plačani znesek.

(2)V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

(3)Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

 

7. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

OPIS PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo (43.člen ZVPot), ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

 

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU: 

– pokvarljivega blaga, 
– čevljev z umazanimi podplati ali drugače umazane oz. poškodovane; 
– izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika; 
– drugih izdelkov, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo;  
– izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini. 

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:

Romana Jeseničnik s.p. Škale 86 B, 3320 Velenje

 

Obrazec: Obrazec za vračilo blaga. Obrazec izpolnite in ga vrnite po elektronski pošti info@nohti-gel.com ali po pošti na naš naslov: 

Romana Jeseničnik s.p. Škale 86 B, 3320 Velenje

Ko vračate artikel, morate priložiti:

-kopijo računa.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Vračilo denarja bo izvedeno v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od odstopa od pogodbe (ko je blago že vrnjeno). Vračila denarja vršimo na TRR kupca.

 

7.1 Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. Reklamacije artiklov z obstoječo napako nam prav tako sporočite na info@nohti-gel.com . 

 

8. Pritožbe in spori

Ponudnik www.nohti-gel.com  spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov in ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb ter ima določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Kupec se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 041/349-093 . Pritožbo lahko kupec odda na elektronski poštni naslov  info@nohti-gel.com . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

 

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in v nadaljnjih osmih dneh obvestil kupca o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem izključno pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Skladno z določbami 32.člena ZIsRPS trgovina www.nohti-gel.com priznava Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana/ info@ecdr.si/ 08 205 65 90, kot pristojnega izvajalca IRPS za reševanje potrošniškega spora.

9. Navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe

9.1. Nakup kot “registrirani uporabnik” ali “gost “ 

Naročilo lahko izvedete kot registriran uporabnik ali kot gost.

 

9.1.1 Nakup kot “gost”

V primeru, da se odločite za nakup kot gost, morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke. Polja označena z zvezdico so obvezna. Podatke za podjetje izpolnite samo v primeru, da želite naročilo izvesti na podjetje (oz. želite original račun), sicer pustite polja prazna. Registracijo potrdite z klikom na gumb »Nadaljuj«.

V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, Vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo z odebeljeno pisavo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili.

 

9.1.2 Nakup kot registriran uporabnik

V kolikor se želite registrirati v www.nohti-gel.com, za registracijo potrebujete veljaven e-mail naslov, kamor vam bo poslano elektronsko sporočilo s podatki registracije. Ob registraciji morate vnesti Vaše osebne podatke. Z registracijo prihranite čas pri kasnejših nakupih, saj vam ni potrebno vsakič znova vnašati osebnih podatkov, prav tako pa imate v vašem profilu “moj račun” zgodovino preteklih naročil.

Polja označena z zvezdico so obvezna. Podatke za podjetje izpolnite samo v primeru, da želite naročilo izvesti na podjetje (oz. želite original račun), sicer pustite polja prazna. Registracijo potrdite s klikom na gumb »Nadaljuj«. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, Vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo z odebeljeno pisavo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili.

Po pravilno vnesenih podatkih, se bo na naslednji strani izpisalo, da Vam je na vnešen e-poštni naslov bilo posredovano elektronsko sporočilo, s podatki o registraciji.

Če aktivacijske e-pošte ne boste prejeli, preverite v mapi »Junk« ali »Vsiljena pošta«. V primeru, da se ne nahaja v navedeni mapi, nas obvestite na: 
e-pošto: info@nohti-gel.com 

 

9.2. Izvedba naročila 

Odprite izdelek, ki ga želite naročiti, izberite želeno velikost, če je podana možnost, ter potrdite s klikom na »Dodaj v košarico«. Sistem Vas samodejno preusmeri v Košarico. Če želite naročiti samo en izdelek kliknite na »Zaključi nakup«, sicer kliknite na »Nadaljujte z nakupi« ter ponovite postopek. V nakupovalni košarici vidite artikle, ki ste jih izbrali. Če katerega artikla več ni na zalogi oz. ga ni v količini, ki jo želite, se na vrhu košarice izpiše “Zaloga ni na voljo”. V tem primeru artikel odstranite s klikom na ikono “koša” ali spremenite količino artiklov in kliknete na »Preračunaj vrednosti«. S klikom na »Zaključi nakup« Vas sistem preusmeri na naslednji korak, na katerem potrdite Vaš naslov dostave ali pa ga (v primeru, da se razlikuje od vnesenega ob registraciji) spremenite in vnesete vse obvezne podatke označene z zvezdico in kliknete na »Naprej«. Tukaj je tudi naveden način dostave ter stroški pošiljanja. Potrdite s klikom “naprej”. Izberete med načinom plačila “po povzetju” ali “nakazilo na tekoči račun” in potrdite s klikom na »naprej«.

Tukaj lahko še enkrat preverite izbrane izdelke, način dostave, metodo plačila ter naslov dostave, naveden pa je tudi seštevek cene artikla ter stroškov dostave. Obkljukate polje, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja ter kliknete »Zaključi naročilo«. S klikom na »Zaključi naročilo« je naročilo dokončno oddano. Če je oddaja bila uspešna se Vam izpiše naslednje: »Vaše naročilo je bilo uspešno oddano. Naročilo je v obdelavi! Paket boste prejeli v roku 1-3 delovnih dni. Na Vašo e-pošto bo poslano tudi potrditveno sporočilo, v katerem bodo zapisani vsi podatki naročila.
V primeru, da tega obvestila ne dobite, nas kontaktirajte na: info@nohti-gel.com , kjer Vam bomo pomagali v najkrajšem možnem času.

Sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak so navedena z krepkim besedilom in jih lahko popravite s klikom na “Spremeni”, ki se nahaja na destni strani Blagajne.

 

10. Neprevzem paketa

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe – naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja s terjatvijo. Terjatve ureja zunanje podjetje.

Tag:
Share

Dodaj odgovor

Popular Post
Instagram