Lepotni in nohtni center LNC – spletna trgovina

Košarica

V košarici ni izdelkov.

Prodajni program

LNC LOGO

Lepotni in nohtni center

Lepotni in nohtni center LNC, Spletna trgovina

Košarica

V košarici ni izdelkov.

Lepotni in nohtni center

The Blog
/
/
/
Arhiv nasvetov

Arhiv nasvetov

Arhiv nasvetov

1.Kateri nohti so boljši? Iz akrila ali UV gela?

Kakorkoli – akrilni ali gelni nohti – oboji imajo svoje prednosti in slabosti. To izhaja iz njihovih različnih karakteristik.

Akril je zelo trd material, ki se precej dobro obdrži na nohtih. To vodi k temu, da so takšni nohti odporni proti udarcem in lomljenju.

UV gel ni tako trden na nohtih. To lahko pomeni slabo ali pa dobro plat za modelirane nohte, kar vsekakor zavisi od strank, kaj imajo rajši. Nohti podaljšani z UV gelom izgledajo naravni, lepi in elegantni. Prosojnost gela omogoča, da skozi proseva barva naravnega nohta. Niso pa trdni proti raznim mehanskim poškodbam. Ob močnejšem topem udarcu nohti enostavno počijo – nastala razpoka pa je vzrok temu, da modeliran noht izgubi svoj oprijem in trdnost. Potrebna je obnova nohta ali modelaža popolnoma novega.

UV gel se priporoča torej osebam z mirnejšim delom, ki ni toliko fizične narave, kot tudi za posebne priložnosti (poroka, prireditev), kjer se lahko postavi na prvo mesto estetika in ne toliko trdnost.

Omeniti moramo tudi, da UV gel pri krajših, pogriženih ali na splošno grdih nohtih ni priporočljiv, ker z ozirom na svojo prosojnost teh nepravilnosti ne zamaskira. V tem primeru rajši uporabimo akril v mlečno beli barvi ali roza barvi, ki imitira barvo naravnega nohta.

Odločitev pa je seveda vaša!

2. Kakšna je razlika med korekturo, obnovo in novimi nohti?

Dopolnitev modeliranega nohta, takoimenovana korektura pomeni, da z akrilno maso ali UV gelom zapolnimo vrzel izrastlega naravnega nohta oz. nohtni narastek. Celoten noht, skupaj z narastkom prekrijemo z dodatno plastjo akrilne mase oz. UV gela. Ta storitev je hitra in poceni in ne zahteva celotne nove modelaže nohtov.

Obnova nohtov je povezana z odstranitvijo celotnega sloja akrilne mase oz. UV gela (piljenje in uporaba tekočine Nailsoff). Vzrok je večinoma poškodba/zlom podaljšanega nohta ali pa takoimenovan dvig nohta, ko se med modelirano plastjo in naravnim nohtom pojavi zračni mehurček. Takšni nohti zahtevajo obnovo, se pravi temeljito brušenje poškodovanega mesta ter popolna odstranitev sloja akrilne mase oz. UV gela. Za popolno odstranitev lahko uporabimo tudi tekočino Nailsoff.

Za osvežitev nohtov je potrebno obnoviti vse nohte. Obnova nohtov terja veliko časa in je draga, kajti v povprečju je poraba akrilne mase oz. UV gela 80-90% količine, ki bi jo sicer porabili za izdelavo popolnoma novih modeliranih nohtov.

Ko modeliramo nove nohte, je potrebna popolna odstranitev sloja akrilne mase oz. UV gela, se pravi temeljito brušenje sloja akrilne mase oz. UV gela in za dokončno odstranitev uporaba tekočine Nailsoff. Modelažo novih nohtov izvajamo po metodi, ki si jo izberemo.

Stranke delajo pogosto napako, ko se prepozno odločijo za dopolnitev modeliranega nohta. Ko se le odločijo pa je že prepozno in je potrebno zamenjati nekatere ali pa vse nohte, kar stane več.

Naslednja napaka (ekonomski razlogi) je odločitev o podaljšanju in ne o modelaži novih nohtov. Časovne in denarne razlike res niso velike, ampak se končni učinek precej razlikuje. To lahko laično primerjamo s popravilom popolnoma poškodovanega avta. Mehaniku plačamo 80% cene novega avtomobila, zato pa dobimo polakirano in kleparsko obdelano zadevo, ki na prvi pogled, ampak samo od daleč spominja na nov avtomobil iz salona.

Opozoriti pa velja tudi na dejstvo, da nemalokatera manikerka stranki ne poda pravilnih nasvetov in nohte obdela na način, ki ji je osebno najprimernejši, ni pa nujno dober tudi za stranko – niti v finančnem smislu, niti v koristnem smislu daljše življenske dobe modeliranih nohtov.

Tag:
Share

Dodaj odgovor

Popular Post
Instagram